Skoči na glavno vsebino

V sklopu Erasmus + projekta, ki ga drugo leto izvajamo na šoli v sodelovanju v partnerskimi državami iz Bolgarije, Estonije, Portugalske in Turčije, smo štirje učenci in 3 učitelji v tem tednu na mobilnosti na Portugalskem. Načrtovanih je cela vrsta dejavnosti, najbolj zanimive pa so:
– Obisk naravnega rezervata ptic, kjer bodo učenci raziskovali ptice in kasneje razstavili in predstavili svoje rezultate (http://www.formosamar.com/en/activities/view/22/birdwatching/birdwatching-ludo-and-quinta-do-lago#activity).
– obisk znanstvenega centra, kjer bodo imeli učenci priložnost videti, kako je znanost povezana z matematiko, tehnologijo v vsakdanjem življenju(http://www.lagos.cienciaviva.pt/centro/)
– izvedli bomo znanstveni sejem.
Seveda udeleženci spoznavamo kulturne razlike z namenom večje strpnosti, tolerantnosti in fleksibilnosti pri sobivanju v skupnem evropskem prostoru, samozavest pri delu, sodelovanju in komunikaciji v medkulturno mešanih skupinah in izboljšanje znanja jezika.

Utrinke z dejavnosti lahko najbolj ažurno spremljate na STEM FACEBOOK spletni strani ŠOLE: https://www.facebook.com/groups/138794713317644/

 

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost