Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši,

V ponedeljek, 19. 10. 2020, bomo začeli z izvajanjem pouka na daljavo za učence od 6. do 9. razreda. Učenci so bili seznanjeni z načini poteka pouka, vam pa pošiljam nekaj pomembnih informacij v povezavi z izvajanjem in potekom izobraževanja na daljavo:

  • ·         Izobraževanje bo potekalo preko ZOOM videokonferenc in spletnih učilnic.
  • ·         Komunikacija učiteljev z učenci poteka preko spletnih učilnic in elektronske pošte (AAI računi).
  • ·         Na šolski spletni strani so (bodo danes) objavljeni urniki, ki so spremenjeni.
  • ·         Na šolski spletni strani so objavljeni tudi videoposnetka prijave v  spletne učilnice ter v elektronski poštni predal, ki sta namenjeni učencem in vam.
  • ·         Pouk se bo v času izobraževanja na daljavo pričel ob 8. 30 uri in bo trajal najdlje do 13. 50. Učitelji so vam in učencem na voljo vsak dan do 15. ure na elektronski pošti, telefonsko (v šoli), ali preko spletnih učilnic.
  • ·         Večina ur pouka bo potekala interaktivno preko videokonferenc. Povezava do spletne sobe – videokonference bo objavljena v spletni učilnici, pri predmetu.
  • ·         Pouk in sodelovanje pri izvajanju pouka je za učence obvezno, saj pouk na daljavo nadomešča redno obliko pouka. V primeru odsotnosti učenca, boste starši razrednikom podali opravičilo. Razumeli bomo odsotnosti zaradi slabe oziroma šibke  povezave na splet, bolezni učenca ali drugih nepredvidljivih okoliščin.
  • ·         V primeru težav (dostopanje do spletnih učilnic, uporaba povezav do videokonferenc, šibke povezave na splet, …)  obvestite razrednike in poskušali vam bomo pomagati.

Vso trenutno razpoložljivo opremo (računalnike in tablične računalnike) smo razdelili učencem in jim s tem omogočili, da bodo lahko enakovredno sodelovali pri pouku.

Na šoli smo se dobro pripravili na izvajanje izobraževanja na daljavo in upamo, da bo sistem (Arnes spletne učilnice in videokonference) v ponedeljek prenesel obremenitve, saj bo pouk na daljavo stekel v vseh osnovnih in srednjih šolah. prosimo za strpnost in razumevanje. 

Vsi si želimo, da se učenci čimprej vrnejo v šolske klopi.

Lepo pozdravljeni in ostanite zdravi.

Irena Čengija Peterlin, ravnateljica

OŠ Frana Metelka Škocjan

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost