Skoči na glavno vsebino

SPREMEMBA ZAČETKA POUKA ZA UČENCE 1. VIO V ŠOLSKEM LETU 2022 / 23 ter

IZVEDBA RAZŠIRJENEGA PROGRAMA V ŠOLSKEM LETU 2022 / 23

 Spoštovani,

 Obveščam vas, da je  Hišni red Osnovne šole Frana Metelka Škocjan posodobljen (HIŠNI RED začetek pouka 1.vio.pdf) in prinaša spremembo začetka pouka za učence od 1. do 3. razreda. V Hišnem redu so tudi odpravljene omejitve in higienski ukrepi, ki so veljali v času širjenja koronavirusne bolezni. Učenci od 1. do 3. razreda bodo z naslednjim šolskim letom pouk pričeli ob 7. 30 uri.

Razlogi za zgodnejši začetek pouka so organizacijski in vsebinski:

  • Učenci so v jutranjih urah bolj zbrani in motivacija za šolsko delo je na višji ravni.
  • Učenci, ki so vključeni v 1. VIO (1. do 3. razred) večinoma prihajajo v šolo že pred 7. uro in so že pred spremembo začetka pouka do trikrat na teden imeli obvezne dejavnosti v preduri.
  • Učencem bo, s spremembo začetkom pouka in  organizacijo pouka ter razširjenega programa (ZGIBANKA RaP splet), omogočena dodatna ura športa, ki jo bo vodila profesorica športa. 
  • Učencem bo omogočeno, da v sklopu pouka sodelujejo pri neobveznem izbirnem predmetu angleščina (1. razred) ter se vključujejo v dejavnosti razširjenega programa (znam za več, trem orehe, zavozlanke, joga, okoli sveta…).
  • Raznolike dejavnosti za učence v sklopu razširjenega programa dela  (kreativne, športne, gibalne, raziskovalne, družboslovne dejavnosti, …) se bodo izvajale 6. šolsko uro in učenci, ki so vključeni v razširjen program dela po pouku (podaljšano bivanje), bodo imeli možnost sodelovati v dejavnostih glede na njihov interes in močna področja.

Spoštovani starši, danes je zadnji dan pouka in želim, da ga z vašimi otroci preživite doživeto. Vzemite si čas in skupaj preglejte spričevalo, pohvale in drugo dokumentacijo, ki jo otroci danes prejmejo. Šolsko leto je bilo zahtevo za vse, še posebej pa za učence. Hvala, da smo v medsebojnem sodelovanju in sprotnem reševanju vprašanj in dilem, to zahtevno obdobje prestali uspešno.

Prijeten dopust vam želim in se vidimo 1. septembra.

Irena Čengija Peterlin, ravnateljica

OŠ Frana Metelka Škocjan

 

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost