Skoči na glavno vsebino

Nemščina ni tako težek jezik kot si nekateri predstavljajo. Je pa seveda v znanje potrebno vložiti nekaj truda kot pri vsaki dobri stvari v življenju. Naši učenci so spoznali, da se splača potruditi in se učiti tuje jezike, kajti na naši šoli se jezike učimo skozi igro in predvsem z veseljem. 

Več o razlogih za učenje nemščine najdete tukaj: 

https://www.goethe.de/ins/si/sl/spr/wdl/warum_deutsch.html 

Preberite še nekaj mnenj naših učencev o strokovni ekskurziji in se preizkusite v branju nemškega besedila, ki ga je napisal Jakob. 

Današnja strokovna ekskurzija v čokoladnico Zotter in Gradec je bila zelo zanimivo doživetje, ki mi bo ostalo v lepem spominu.  

Všeč mi je bil predstavitveni video čokoladnice, ki je opisoval pot čokoladnega zrna iz daljne Indije do čokoladnice. Navdušili so me odlični okusi in oblike čokolade ter vzdušje in način, na katerega smo čokolado poskušali.  

Vožnja z avtobusom je bila prijetna, polna smeha, izzivov in nepozabnih pogovorov. Uživala sem ob družbi prijateljev in odkrivanju novih krajev. Gradec se mi bo vtisnil v spomin s svojim mestnim utripom, očarljivo arhitekturo, lepo oblečenimi ljudmi in trgovinami na vsakem vogalu. Kosilo v McDonald ‘s-u pa nas je še dodatno razvedrilo. Kljub temu da je v Gradcu zelo deževalo, dan ni splaval po vodi – splaval je po čokoladi! Hvaležna sem za to izkušnjo in se že veselim novih raziskovanj.   

  Ema Kapler, 9. a   

Občudovala sem lepo urejeno naravo in hiše ter vasi. Najprej smo se ustavili v Riegesburgu v tovarni čokolade. V čokoladnici sem spoznala, da ima čokolada veliko obrazov in okusov. Nekateri so mi bili zelo všeč. Počutila sem se kot v tovarni Willya Wonke. Kot majhni Charlie, ki se čudi in z velikimi očmi zre na pot, na  kateri iz kakavovega zrna nastane čudovita čokolada. V spominu mi je ostal plešoči robot, ki mi je v plesu ponudil izbrano čokolado. Zrla sem v fontane in izvire čokolade. Moje brbončice so bile na koncu čisto zmedene, poplesavale so od sreče in čudovitih okusov različnih vrst čokolade. 

Z veseljem bi se še kdaj opravila na »čokoladno popotovanje«. 

Tudi mesto Gradec me ni pustilo ravnodušne. Zanimive zgradbe, kot je stolna cerkev, mestna hiša na Glavnem trgu, otok na Muri in sodobna arhitekturna zunanjost modernega muzeja so samo nekatere izmed številnih znamenitosti, ob katerih smo se ustavili. Vodnik Igor nas je opozoril na urni stolp na vrhu vzpetine, kjer je nekoč stala mestna trdnjava ter nam odstrl pogled v zgodovino mesta. 

Učenci smo bili zelo veseli tudi obiska restavracije McDonald’s ter prostih minutk na glavnem trgu, ko smo si lahko žepe napolnili s spominki in dodatnimi zalogami sladkarij. 

Na poti do Gradca smo ves čas reševali učne liste, ki jih je pripravila učiteljica nemščine, ga. Natalija. Za domov pa smo strnili svoje vtise in znanje, ko smo ob zanimivem kvizu, ki so ga pripravile učiteljice spremljevalke ga. Tanja in ga. Janja, povzeli vse, kar smo se novega naučili. 

Prijetno doživetje je v nas pustilo željo, da bi še kdaj obiskali kakšno mesto v Avstriji. 

Manca Pleterski, 6. a 

Es war ein schöner Tag, als wir am Samstag mit der Klasse nach Österreich gefahren sind. Als erstes fuhren wir in die Schokoladenfabrik Zotter. Dort durften wir viele Schokoladen testen. Danach gingen wir in den Zoo. Dort sahen wir Ziegen, Kängurus, Schweine, Hühner und Sträuße. Nach dem Zoo fuhren wir nach Graz. Dort guckten wir uns die Stadt an und gingen in den McDonald’s. Unser Lehrer Igor zeigte uns dann noch viele Dinge: die Kirche, das Kunshaus, den Hauptplatz, den Schlossberg, den Uhrturm, den Dom und die Murinsel. Danach traten wir den Heimweg an. Wir wollten einen Film sehen. Doch es gab einen Fehler und wir guckten keinen Film. Jedoch wir machten ein cooles Quiz. Mir hat der Ausflug sehr gefallen. 

Jakob Valentin Grčar, 5. p 

Dragi učenci, 

fotografije si shranite. Po enem mesecu ne bodo več dostopne. 

https://drive.google.com/drive/folders/1-0KgvLE7rXCII0YTlgOkaKlKgl-qT0-6?usp=sharing 

 

 

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost