Skoči na glavno vsebino
Select Page

ERASMUS+

Projekt smo zaključil v šolskem letu 2018/19. Spletne strani projekta in povezave ostajajo dejavne še naprej.

 

PREDSTAVITVENA BROŠURA Erasmus + projekta

Vključi možgane, zavihaj rokave, postani znanstvenik!

Naslov mednarodnega projekta v angleškem jeziku je Minds on Hands on STEM Goes on, prevedli pa smo ga v Vključi možgane, zavihaj rokave, postani znanstvenik.

Cilj projekta je otrokom približati znanost, jih učiti sistematično in poglobljeno razmišljati. Učenci bodo med projektom ob različnih organiziranih dejavnostih spoznavali ZNANOST. Tako se bodo učili razumeti, kako znanost in znanstvenik delujeta, spoznali pomen znanosti, vse z namenom povečati zanimanje za sodelovanje na znanstvenem področju.

Poleg tega bodo učenci z dejavnostmi na področjih naravoslovja, matematike, računalništva, robotike, tehnologije in tudi drugih področjih spoznavali načine in postopke raziskovanja, ter se trudili biti inovativni in ustvarjalni.

Med projektom bodo učenci, razvijali svoje veščine, kot so pismenost, sposobnost reševanja težav, skupinsko delo, računalniško pismenost/kompetenco, tuji jezik in komunikacijske veščine.

Da bodo svoje izdelke lahko tržili, bodo pripravili reklamne/propagandne filme, pisno in slikovno gradivo, s pomočjo katerih bodo razvijali svojo ustvarjalnost in podjetniške spretnosti/veščine. Projekt temelji na medpredmetnem učenju in poučevanju.

Dejavnosti, ki jih bomo izvajali, boste lahko spremljali na spletni strani, oglasnih deskah na šoli, na socialnem omrežju Facebook, poimenovanem Erasmus Znanstvenik, v šolskem in lokalnem časopisu idr. V šoli smo organizirali interesne dejavnosti in ostale dogodke v povezavi s projektom:  Erasmus + klub, robotiko, lego klub, astronomijo, naravoslovni krožek, možgančkanje, podjetniški, animirani film, gledališki klub, STEM Facebook klub, vikend za nadarjene (Lego mehanizmi) …

Celoten proces izvajanja projekta bo oblikovalo aktivno sodelovanje otrok, učiteljev, staršev in tudi lokalne skupnosti.

Del projekta so tudi mobilnosti. To pomeni, da bomo obiskali partnerske države, se družili z vrstniki, z njimi izmenjevali znanja, pridobljena na posameznih tematskih področjih, spoznavali kulturo partnerskih držav, sisteme in načine poučevanja, ter še mnogo drugega. Mobilnost v Škocjanu je predvidena že marca 2018.

Povezave:

https://www.facebook.com/groups/138794713317644/ – Erasmus Znanstvenik

 

 

(Skupno 869 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost