Skoči na glavno vsebino
Select Page

GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI

V lanskem šolskem letu smo se učenci prvega triletja priključili projektu »Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah«. Čeprav se bo projekt s tem koledarskem letu zaključil, smo se odločili, da bomo aktivnosti v okviru projekta nadaljevali, ker menimo, da učence čim bolj osvestimo glede trajnostne mobilnosti.

Namen aktivnosti je, da spodbudi učence, njihove starše kot tudi učitelje, da se v šolo in iz nje ter na popoldanske aktivnosti odpravijo na način trajnostne mobilnosti – peš, s kolesom, skirojem, rolko, javnimi prevoznimi sredstvi ali s skupno vožnjo z avtomobilom.

Z aktivnostjo Gremo peš želimo doseči naslednje cilje:

  • prispevati k boljši ozaveščenosti otrok, staršev in učiteljev o pomenu trajnostne mobilnosti, povečati prihode otrok v šolo na trajnostni način za vsaj 7% in povečati delež potovanj na način trajnostne mobilnosti,
  • spodbuditi gibanje otrok in s tem krepiti njihovo zdravje,
  • spodbujati prometno varnost vseh udeležencev prometa,
  • zmanjšati motorizirani promet v okolici šole,
  • prispevati k zmanjšanju izpustov COv okolje.

Želimo, da se učenci zavedajo, kako pomemben je zdrav način življenja, in da k temu spodbudijo tudi svoje starše, stare starše.

V mesecu maju 2022 bomo opravili beleženje prihodov v šolo z različnimi dejavnostmi, ki pripomorejo, da na zabaven način učence vzgajajo in izobražujejo v aktivne in odgovorne državljane. Ob tem se bodo zavedali pomena in prednosti uporabe trajnostnih potovalnih sredstev za potrebe ohranjanja kakovosti okolja in krepitve lastnega zdravja.

Vsekakor pa se moramo zavedati, da smo otrokom največji zgled prav mi – ODRASLI.

Koordinatorka Tea Kump

Ob zaključku vseslovenskega projekta Trajnostna mobilnost v vrtcih in OŠ, katerega del projekta smo bili tudi učenci prvega triletja naše šole je za vse udeležence ekipa TM skupaj z Jožetom Robežnikom in Sašom Staretom pripravila zabaven video https://www.youtube.com/watch?v=-Fth7Btbkpg , ki povzema zaključke projekta in hkrati na humoren način opozarja na izzive, ki jih imamo/jo starši pri vsakodnevnih poteh v vrtce, šole.

Veseli me, da smo bili del te zgodbe.

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost