Skoči na glavno vsebino

HERBALIUM – Prostor narave, zdravja in dobrega počutja

Znesek, višina sredstev: 53.417,13 €
Viri sofinanciranja: Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja
Znesek, višina sofinanciranja: 29.913,59 €
Status – faza: V teku
Spletna stran: Povezava
Začetek: 01.01.2022
Predviden zaključek: 31.08.2022

Projekt nadaljuje niz celostnih in trajnostnih ureditev območja Zeliščarskega centra JV Slovenije in je zastavljen kot nadgradnja projekta »Zeliščarski center JV Slovenije«, ki je bil vzpostavljen leta 2019, v vasi Zagrad v občini Škocjan.

Namen projekta je, da se vzpostavi urejen in javno dostopen prostor narave, zdravja in dobrega počutja ter da se oblikuje ter izvaja tematske programske vsebine za različne ciljne skupine.

V sklopu projekta bo urejeno gledališče v gozdu, gozdna knjižnica, čutna gozdna pot, geološki stolpec, energijski krog, učni čebelnjak in lesena gibalna igrala. Kot programske aktivnosti se bodo izvajale lutkovne predstave, delavnice Energija narave, akademija zeliščarstva, čebelarske delavnice in aktivnosti OŠ Frana Metelka Škocjan.

Na novo urejen prostor bo namenjen rekreaciji, interakciji, izobraževanju in sproščanju. Vsebine bodo zastavljene na način, da jih bodo lahko uporabljale tudi ranljive skupine. Projekt bo pripomogel k promociji vsebin zelenega turizma, h kakovostnejši interpretaciji naravne in kulturne dediščine in k dvigu kakovosti življenja v regiji.

Kaj smo izvedli na šoli: Nadarjenost je izziv, 23. 4. 2022, Pastirske igre v Herbaliumu, Marljive čebele ŠZS, Ustvarjanje iz naravnih materialov, Odprtje gozdne knjižnice, ŠZS gozdna knjižnica učim se s čutili

Nosilec:
Občina Škocjan

Partnerji:
Osnovna šola Frana Metelka Škocjan,
Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine,
SPREMEMBA, Boštjan Poljšak s.p.

Herbalium
https://www.obcina-skocjan.si/objava/614651
https://www.obcina-skocjan.si/objava/617540

(Skupno 484 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost