Skoči na glavno vsebino
Select Page

PASAVČEK

Sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v okviru Javne agencije RS za varnost prometa vodi in koordinira projekt Pasavček, ki v Sloveniji poteka že od leta 2005. Osnovni namen projekta Pasavček je spodbuditi dosledno in pravilno uporabo otroških varnostnih sedežev in pripetost otrok med vožnjo. Slogan projekta je Red je vedno pas pripet.

Otroci in mladostniki so namreč najpogosteje udeleženi v prometnih nesrečah, v katerih utrpijo tudi najhujše posledice, prav tako potniki v vozilih. Z dosledno pripetostjo otrok med vožnjo in uporabo rumenih rutic v prvem in drugem razredu, bi lahko to tveganje izredno zmanjšali.

Osnovni cilj/namen projekta je spodbujanje pravilne in varne vožnje otrok z uporabo otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov ter redna uporaba rumenih rutic ob prihodu v in iz šole.

Dejavnosti projekta Pasavček bodo sestavni del pouka v oddelkih prvega in drugega razreda. Hote ali nehote se bo izvajal skozi celo šolsko leto. Prepletal se bo med poukom kot tudi med dneve dejavnosti, ki jih bomo izvajali (športni, kulturni, naravoslovni dan).

 

Koordinatorka Tea Kump.

(Skupno 330 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost