Skoči na glavno vsebino
Select Page

PROJEKT VARNO NA KOLESU

Tudi letos bomo sodelovali v projektu Varno na kolesu in z nalogami spodbujali šolarje k aktivnemu preživljanju prostega časa in varni udeležbi v prometu.

Aktivnosti bodo namenjene učencem  od 1. do 3. razreda. Z vsebinami v okviru projekta želimo spodbujati šolarje k spoznavanju, razumevanju in utrjevanju prometnih znanj, pri čemer naloge vzpodbujajo k aktivni uporabi kolesa – kolesarjenju in aktivnemu preživljanju prostega časa.

Letošnje naloge so tri: KOLESARIM IN OSVAJAM KILOMETRE, anketa VARNOST IN KOLESARJI  in “tour” po mojih krajih PREDLOG ZA KOLESARSKI IZLET.

Mentorica: Tea Kump

  1. naloga: KOLESARIM IN OSVAJAM KILOMETRE

S prevoženimi kilometri in s sodelovanjem v izzivu se kot šola potegujemo za nagrado. Vabim vse učence in učenke kot seveda tudi vas, starše, da v prostem času kolesarite in skupaj beležite prevožene kilometre v spletni obrazec, objavljen na strani Kolesarimo.skupaj.

Obrazec za  oddajo kilometrov https://kolesarimoskupaj.si/prijave/ bo aktiven od meseca oktobra 2021 dalje. Beleženje prevoženih kilometrov bo potekalo do 3. 5. 2022.

  1. naloga: VARNOST IN KOLESARJI

 Ta naloga vam bo vzela 10 minut za izpolnjevanje. Izpolnite anketo na spletni povezavi: https://www.1ka.si/a/354861

Anketo združujejo teme kot so: koliko časa preživite na kolesu, ali se na delovno mesto ali šolo odpravite s kolesom, ali uporabljate varnostno čelado ipd.

V sklopu ankete je dodan posnetek, intervju z g. doc. dr. Barbaro Gnidovec Stražišar, specialistko pediatrije in nevrologije ter Uršo Pintar, profesionalno kolesarko. Poslušajte pozorno, saj se nekatera vprašanja nanašajo na podatke iz posnetka.

K reševanju lahko povabite stare starše in druge.

Na koncu ankete vas vprašajo po nazivu šole (OŠ Frana Metelka Škocjan), to polje izpolni vsak, saj tako vodijo evidenco rešenih anket po OŠ.

Kmalu se spet javimo z novo nalogo!

  1. naloga: ”TOUR” PO MOJIH KRAJIH

V času od 1.10. 2021 – 30. 3. 2022 so učenci 3. a in b skupaj z učiteljicama raziskovali kolesarske poti v svoji občini in iskali ideje za kolesarski izlet v njihovem kraju. Nastala sta dva zelo zanimiva predloga.

Nalogo oziroma najboljši predlog kolesarske poti so oddali in cilj te naloge je, da se na podlagi zbranih kolesarskih poti ob zaključku projekta Varno na kolesu oblikuje knjižico z namigi za kolesarske izlete po Sloveniji.

 

(Skupno 399 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost