Skoči na glavno vsebino

Planinska orientacija je zanimiv način gibanja, razmišljanja in uživanja v naravi.

Tina Kraljič, Ana Kraljič, Julija Srpčič in Klara Žagar, učenke 7. razreda OŠ Škocjan in članice PD Krka Novo mesto: BRAVO! Letos tretjič državne prvakinje, tokrat v kategoriji G1 – na žalost samo štiri, ker je Špela izostala zaradi zdravstvenih razlogov.

 

O tekmovanju in Narcisah: Na našem območju deluje Gorenjsko – dolenjska liga, v kateri tekmujejo tudi naša dekleta NARCISE, ki zastopajo PD Krka Novo mesto. Dekleta se tekmovanj udeležujejo od novembra 2014, ko so že na prvi tekmi preprečljivo zmagale. Z občudovanja vredno voljo in trudom so prišle do državnega tekmovanja na Rakitni, kjer leta 2015 prvič tekmovale in tudi zmagale v svoji kategoriji – kategorija A (učenci do 6. razreda osnovne šole). V sezoni 2016 so se zopet udeležile treh tekmovanj v ligi in osvojile dve zmagi in eno drugo mesto. Kot favoritinje so se letos, 15. maja 2016, zopet udeležile državnega tekmovanja, tokrat v okolici Slivnice pri Celju še enkrat zmagale in s tem ponovno postale državne prvakinje v kategoriji A.

Dekleta ne bi dosegla brez svoje srčnosti in prijateljstva, pa tudi ne brez pomoči staršev, PD Krka Novo mesto in OŠ Frana Metelka Škocjan.

Na tem mestu se vsem skupaj kot mentor NARSIC iskreno zahvaljujem, NARCISAM pa še enkrat čestitam in jim želim podobne uspehe tudi v naslednji sezoni.

Lep orientacijski pozdrav, Milan Kraljič

(Skupno 349 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost