Skoči na glavno vsebino

Od 21. do 26. 3. 2018, bomo v šoli gostili učence in učitelje iz partnerskih držav Bolgarije, Estonije, Portugalske in Turčije v sklopu projekta ERASMUS +. Obiskalo nas bo 13 učencev in 9 učiteljev partnerskih šol.

V tem času bomo izpeljali vrsto znanstveno-naravoslovnih dejavnosti, povezanih s cilji projekta. Izpeljali bom znanstveni sejem, na katerem  bodo učenci predstavili eksperimente in svoje raziskovalne naloge, gostili bomo Hišo eksperimentov. Sejem in Hiša eksperimentov, bo odprta do 16.ure, tudi za zunanje obiskovalce. Vabljeni.

V sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave, Območna enota Novo mesto, bomo spoznali, kako poteka raziskovanje fosilov, in sicer od izkopavanja do ustrezne hrambe ali eksponiranja. Obiskali bomo podjetje TPV, obrat v Veliki Loki, kjer si bomo ogledali robotiziran del proizvodnega procesa. Konec tedna bomo preživeli v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti v Radencih. Teden bomo zaključili s prireditvijo, ki jo bomo združili z vsakoletno prireditvijo ob dnevu staršev. Vabljeni seveda tudi na zaključno prireditev.

Vabilo Hiška eksperimentov, 21. 3. 2018, do 16. ure: vabilo

Vabilo na zaključno prireditev 26. 3. 2018, ob 17. uri: Vabilo na prireditev Materinski dan in zaključek projekta Erasmus +

Več o projektu na http://www.frana-metelka-skocjan.si/erasmus-stem-znanstvenik/

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost