Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši,

obveščam vas, da je Vlada RS, 17. 1. 2022, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni Covid – 19, ki se spremenil tako, da izjema za napotitev v karanteno na domu velja za učence, ki so bili v visoko tveganem stiku z okuženo osebo in se morajo v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika vsakodnevno samotestirati v šoli. izjema ne velja, kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih učencev. S spremembo odloka učencem pripada 20 HAG testov za samotestiranje na mesec, in ne le 15.

Irena Čengija Peterlin, ravnateljica

 

Spoštovani starši!

“Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravite, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni. V soboto 15.01.2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

Vrtci in šole še nadalje ravnajte skladno z navodili. To pomeni, da v šolah ob potrjeni okužbi v oddelku pričnete z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki bodo za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.”

Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost