Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO, 23. 9. 2022:

Zapuščamo Ptuj. Predviden prihod v Škocjan ob 16.00.

 

OBVESTILO:
Razredničarki sporočata, da so srečno prispeli v CŠOD Kurent na Ptuju.

PONEDELJEK:

 
Prvi vtisi učencev: “Super. Boljše ne bi moglo biti.”

PRVI DAN V ŠOLI V NARAVI – 19. 9. 2022 
Danes, 19. 9. 2022, smo sedmošolci odšli v šolo v naravi na Ptuj. Iz Škocjana smo se odpravili že ob 8.00 in z vmesnim postankom za malico na Ptuj prispeli ob 10. 45. Nastanili smo se v CŠOD Kurent, ki je v samem mestu Ptuj. Najprej smo uredili sobe, nato smo imeli uvodni sestanek in dobro kosilo. Sledilo je malo prostega časa. Med 15.00 med 17.30 smo imeli lokostrelstvo ter igre z žogo. Sledil je usmerjen prosti čas, ko smo lahko poklicali starše ter večerja. Po večerji smo v skupni prostor prinesli vzglavnike saj smo imeli filmski večer. Še večerna toaleta ter druženje do 22.00, ko ugasnemo luči. 
Bil je lep in zabaven dan. 
Zapisale dekleta 7. b 

TOREK:
Sprehod do Ptujskega jezera in vožnja z zmajskimi čolni


DRUGI DAN V ŠOLI V NARAVI – 20. 9. 2022 
Danes smo se imeli super. Zjutraj smo pozajtrkovali, nato smo šli z učiteljem Tomom do Ptujskega jezera. Tu smo po uvodni predstavitvi in navodilih, v zmajskih čolnih veslali, v skupinah po 8 ter igrali odbojko na mivki. Ko smo prišli nazaj v Kurenta smo šli na kosilo, ki je bilo odlično. Sledil je odmor, po odmoru pa popoldanska dejavnost na okoljevarstveno tematiko (šteli smo promet, razmišljali o zmanjšanju porabe embalaže in ogličnega odtisa, iskali ideje kako rešiti planet). Zvečer smo na igrišču igrali košarko in badminton, v skupnem prostoru pa družabne igre.  
Zapisali fantje 7.a 


SREDA:

TRETJI DAN V ŠOLI V NARAVI – 21. 9. 2022 
Zjutraj smo se zbudili in šli novim dogodivščinam naproti. Sprehodili smo se do mlake. Delavnica Mlaka in njen okolica je bila zelo zanimiva, ker smo spoznavali nove rastline in živali. Popoldanska delavnica je bila namenjena orientaciji. Imeli smo orientacijski tek po mestnem parku in mestnem jedru. Pridno smo sledili navodilom in rešili vse naloge. Najboljši del dneva je bila pica za večerjo. Po večerji smo zunaj imeli različne športne igre, zvečer pa smo se pripravljali na jutrišnji zaključni nastop.  
Zapisala dekleta 7.a 
ČETRTEK:
Tehniški dan – PTUJ

PTUJSKI GRAD

ČETRTI DAN ŠOLE V NARAVI – 22. 9. 2022 
Zjutraj smo se zbudili ob 7. 30, pozajtrkovali in pospravili sobe. Dopoldne smo imeli voden ogled mesta Ptuj in stavbne dediščine. Povzpeli smo se tudi na grad kjer smo si ogledali muzejske zbirke. Popoldne smo spoznavali še kulturno dediščino – kurenta, ki smo na igrišču tudi izdelali iz naravnih materialov. Sledila je večerja ter najboljši del šole v naravi. Predstavitev sob v večernem programu Pokaži kaj znaš in disco.  PETEK:

TERME PTUJ

(Skupno 1.292 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost