Skoči na glavno vsebino
Select Page

COMENIUS

Nadaljevali bomo z delom v projektu Comenius – večstranska partnerstva. Naslov dvoletnega projekta je Ritem srca je ritem življenja, v izvirniku Rhythm Of Hart is Rhythm Of Life. V projekt je vključenih 7 držav, sodelovali bomo še z Angleži, Turki, Italijani, Poljaki, Estonci in Litvanci.

Cilji  projekta »Vseživljenjsko zdravje« so dvoplastni: celotni šolski skupnosti, otrokom, osebju in staršem priskrbeti orodje za pozitivni pristop k vseživljenjskemu zdravemu življenju in mentalnemu dobremu počutju na eni strani in spodbujati zdravo razumevanje različnih kultur, navad, jezikov, prepričanj in načinov življenja v različnih kulturah na drugi strani.

V projektu se bomo ukvarjali s fizičnimi in z emocionalnimi vprašanji, da bi bolje razumeli učinke slednjih na naša življenja in da bi skupaj poskušali najti zdrav način življenja za dobrobit širše evropske skupnosti.

 

Projekt temelji na medpredmetnem učenju in poučevanju, osredotočili pa se bomo na sodelovalno delo. Projekt podpira razvoj fizičnih veščin in mentalnega dobrega počutja, izboljšuje pismenost otrok, spodbuja učenje različnih tujih jezikov in seveda kreativnost. Uporaba IKT-orodij je temelj celotnega izvajanja projekta.

  

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

cmepius sl EU flag LLP SL-01

 

Aktivnosti in aktualna dogajanja lahko spremljate an spletni strani projekta:

 

 

http://comeniusslo.wix.com/rohrol in (ali)

http://rohrol.blogspot.com/p/slovenija.html

 

 ZAHVALJUJEMO SE PODJETJEM, KI SO PRISPEVALA SREDSTVA K PROJEKTU. SREDSTVA BOMO NAMENILI ZA IZVEDBO VEČJEGA ŠTEVILA MOBILNOSTI UČENCEV.

HVALA PODJETJEM: REVOZ, KRKA D.D., TPV AVTO, AVTO KRAKOV GORAZD BENČINA, DULC – STROJNE INSTALACIJE, AVTOCENTER KRAŠNA, AVROBUSNI PREVOIZ MRGOLE d.d. in UPOKOJENCEM iz ŠKOCJANA.

 

 

 

 

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost