Skoči na glavno vsebino
Select Page

GIBAM VSAK DAN

REKREATIVNI ODMOR – GIBAJMO SE VSAK DAN

  • 1. – 5. RAZRED: vsak dan od 9.10 – 9.20
  • 6. – 9. RAZRED: vsak dan od 8.20 – 8.30

POVEZAVA DO TELOVADNICE: https://arnes-si.zoom.us/my/gibajmo.se.vsak.dan?pwd=N3JrclB3akJkVGRrNG9pYmFtWTE4UT09

Namen jutranje telovadbe:

Telovadba že navsezgodaj zjutraj je lahko odličen začetek dneva, ki vas že takoj zjutraj napolni z energijo in vam da zagon za nov dan, ki je pred vami.

1.  Trening v jutranjih urah prinaša boljše dolgoročne rezultate

Raziskave kažejo, da so tisti ljudje, ki so telesno aktivni že zjutraj, veliko bolj predani vadbi in rednemu gibanju. Naše telo ima zelo rado red. Če boste zjutraj vstali nekoliko prej in že pred šolo poskrbeli za gibanje, se boste tudi počutili bolje in bili lažje kos vsem nalogam, ki vam jih prinaša dan.

2.  Ljudje, ki telovadijo zjutraj, so veliko bolj predani svoji rutini

3.  Jutranja vadba izboljša produktivnost

Gibanje že tako ali tako pozitivno vpliva na našo delovno storilnost. Če boste telovadili že v jutranjih urah, pa boste ne le bolj budni, ampak vas bo vadba napolnila z obilico nove energije. Jutranji trening naj bi nas z boljšo mentalno ostrino oskrbel še za štiri do deset ur po končani vadbi.

4.  Vadba v jutranjih urah pospeši metabolizem

Dobrobiti jutranje vadbe boste občutili še ves dan. Jutranji trening vaš metabolizem v pogon spravi že takoj zjutraj, vaše telo pa bo tako kalorije porabljajo še ure in ure po končani vadbi.

5.  Jutranja vadba za boljši spanec

Raziskave kažejo, da moški in ženske, ki zjutraj telovadijo, spijo bolje od tistih, ki vadijo v večernih urah. Gibanje močno vzdraži naše telo, zato številni ljudje, ki telovadijo zvečer, le s težavo zaspijo.

6.  Ljudje, ki telovadijo zjutraj, sprejemajo boljše prehranske odločitve

Če boste za gibanje poskrbeli že v jutranjih urah, bo tudi vaš odnos do hrane drugačen. Zagotovo boste ponosni nase, da ste že zjutraj zase naredili nekaj dobrega, zato bodo posledično tudi vse vaše prehranske odločitve bolj zdrave. Želeli si boste, da bi v tako pozitivnem duhu potekal ves dan.

Naj redno gibanje postane del vašega vsakdana …

Ne glede na vse prednosti, ki jih ima jutranja telovadba, je prav, da redno gibanje prilagodite svojemu življenjskemu stilu. Le tako bo redna vadba postala del vas. Pomembno je, da ste aktivni.

Poudariti moramo, da izbiro telesne aktivnost nujno prilagodite svojim zmožnostim. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se pred začetkom katerekoli telesne dejavnosti posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo znal pomagati pri izbiri najprimernejše vadbe za vas.

Povzeto po: https://www.bodieko.si/razlogi-zakaj-telovaditi-ze-zjutraj

Aktiv ŠPO in RaP

(Skupno 895 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost