Skoči na glavno vsebino
Select Page

Skupaj za znanja

Projekt »Skupaj za znanje – razvoj podpornih mehanizmov pridobivanja znanja za pripadnike romske skupnosti« izvaja Center šolskih in obšolskih dejavnosti in se bo na šoli izvajal do konca avgusta 2021.

Namen projekta je razvijanje in nadgradnja inovativnih in alternativnih oblik vzgojno-izobraževalnega dela za uspešnejše vključevanje otrok in učencev Romov v sistem vzgoje in izobraževanja. Aktivnosti v projektu se bodo med drugim izvajale v okoljih, kjer živijo pripadniki romske skupnosti, saj je za uspešno vključevanje romskih otrok pomembno dvigniti socialni in kulturni kapital romske skupnosti. Pri tem je poseben poudarek na razvoju družinske pismenosti, vključevanju otrok v vrtec, izvajanju različnih oblik učne pomoči za romske učence in vključevanju učencev v obšolske dejavnosti.

Projekt združuje obšolske dejavnosti za romske učence in delovanje romskih pomočnikov po šolah. Naloga romskih pomočnikov  je pomoč romskim otrokom pri premagovanju čustvenih in jezikovnih ovir, vzpostavljanje in vzdrževanje stika med starši in šolo ter  delo z otroki v romskih naseljih.

S projektom želimo dolgoročno doseči večjo uspešnost romskih otrok v vzgojno-izobraževalnem sistemu in zmanjšati medsebojne predsodke.

Projekt vodi Anica Tramte.

(Skupno 710 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost