Skoči na glavno vsebino
Select Page

ŠOLA V NARAVI

Učenci 1. razreda so na poti  iz Fare domov.Starši jih lahko pričakujete v Škocjanu okoli 15. ure.

 ŠOLA V NARAVI 1. RAZRED – CŠOD FARA 1. DAN

Učenke in učenci prvih razredov smo končno dočakali in se podali na dolgo pot iz Škocjana v Faro. Tam so nas pričakali prijazni učitelji in nam pomagali odnesti prtljago. Nato smo se razvrstili po sobah in pripravili na zanimive dejavnosti. preizkusili smo se v streljanju s »tapravim« lokom, igrali smo se različne elementarne igre v telovadnici, po večerji pa smo se odpeljali in nočni pohod do sosednje vasi Vas. Ker je bila že trdna noč, smo si svetili s svetilkami. Obiskali smo lončarja, ki nam je povedal veliko novih stvari o glini.

Ker smo bili zelo utrujeni, smo hitro zaspali, kajti jutri nas čaka polno novih dogodivščin.
DSCN6515
DSCN6549

DSCN6557
DSCN6562

ŠOLA V NARAVI 1. RAZRED – CŠOD FARA 2. DAN

Po mirni noči smo se naspani in spočiti zbudili v prelep sončen dan. Po jutranji telovadbi in zajtrku ter podelitvi priznanj za dosežke v lokostrelstvu, smo se odpravili na pohod. Med potjo smo opazovali naravo, videli smo hišico v kateri sta bila ujeta Janko in Metka. Pri manjšem izviru, ki ima čudežno moč, smo si umili oči in si tako izboljšali vid. Pot smo nadaljevali mimo 500 let starega mlina in se ustavili v polnilnici vode Costella. Tam smo na prijetnem sončku pomalicali in se odžejali z njihovo vodo.

Nato smo pot nadaljevali do slapa Nežica in naprej do zvona želja. Upamo, da se nam bodo naše skrite želje res uresničile. Popoldne pa hitimo novim dogodivščinam naproti.

DSCN6569
DSCN6573
DSCN6589

 

ŠOLA V NARAVI 1. RAZRED – CŠOD FARA 2. DAN – 2. del

Po kosilu in počitku je sledila dejavnost raziskovanja gozdu v okolici. Odšli smo do bližnje jase, kjer smo iskali sledi živali. Gozd smo spoznavali tudi z drugimi čutili, drevesa smo tipali, jih vonjali, poslušali,…  Nato so si oči prekrili s kapo (tako da niso nič videli), ter se podali na pot ob vrvici. Med potjo je bilo kar nekaj ovir, ki so jih morali premagati.

Po večerji pa je sledil še zabaven program otrok, ki so bivali v CŠOD Fara skupaj z nami. Vsaka soba se je predstavila z eno točko. Povezovalca programa sta bila David iz naše šole in tretješolka Kaja iz OŠ Nove Fužine. Za konec pa smo še malo zaplesali skupaj s tretješolci, kasneje pa smo priredili pravo zabavo v pižamah.

Jutri pa moramo na žalost že domov!

Učiteljici: Tea K. in Tatjana V. ter učenci

DSCN6597
DSCN6607
DSCN6656
DSCN6663

 

ŠOLA V NARAVI 1. RAZRED – CŠOD FARA 3. DAN

V petek, zadnji dan pa smo jutro spet začeli z jutranjim razgibavanjem v telovadnici, temu je sledil zajtrk in pospravljanje sob ter priprava prtljage za domov. Nato smo se po jutranjem sestanku udeležili dejavnosti oz. delavnice z naslovom Mladi vremenoslovec. S termometri smo merili temperaturo prostorov in predmetov, nato pa smo s pomočjo aerometrov merili moč vetra, v našem primeru našega  izdiha. Ob dejavnostih smo se zelo zabavali in spoznavali nove izraze in pripomočke.

Po kosilu pa smo se odpravili z avtobusom do gradu Kostel, kjer so kakšen kilometer pred gradom postavljene »gavge«, ki so jih uporabljali za tiste ljudi, v tistih časih, ki niso upoštevali pravil. Nato smo se pomikali proti gradu in na eni izmed stavb opazili razstavljene različne vrste žag in jarmov. Ko pa smo po kamniti poti prišli do gradu, nam je učiteljica Darja predstavila življenje na gradu in njegovi okolici.

 DSCN6667
DSCN6671
DSCN6677

DSCN6676
Tako smo se polni vtisov vrnili na avtobus ter se odpeljali proti domu, kjer so nas pričakali starši.
Učiteljici: Tea K. in Tatjana V. ter učenci

 

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost