Skoči na glavno vsebino

Vozni red

VOZNI RED ZA ŠOLSKO LETO 2023-24

PREVOZ

Za vse učence, ki so od šole oddaljeni več kot 4 kilometre, je organiziran prevoz v šolo in domov. Na relacijah, na katerih vozi šolski avtobus, se zaradi večje prometne varnosti vozijo tudi učenci, ki imajo do šole manj kot 4 kilometre.

VOZNI RED ZA ŠOLSKO LETO 2022-23.pdf

VOZNI RED – PODRUŽNICA BUČKA

PRIHODI V ŠOLO
SMER   ŠOLSKA POSTAJA
BUČKA REDNI 7.15
ODHODI IZ ŠOLE
SMER   ŠOLSKA POSTAJA
BUČKA I. REDNI 11.50
BUČKA II. ŠOLSKI 13.35
BUČKA III. REDNI 15.05

 

PROMETNA VARNOST

V šolskem letu 2022/23 si bo naša šola prizadevala poskrbeti za prometno varnost učencev. Posebno skrb tudi letos namenjamo najmlajšim učencem, ki prvič stopajo na šolske poti in še ne poznajo nevarnosti, ki so jim izpostavljeni v prometu. Prav tako bomo tudi s starejšimi učenci vedno znova ponavljali pravila in zahteve za varno ravnanje v prometu.

Prometna vzgoja mora postati sestavni del vzgoje pri vseh predmetih ter tudi sestavni del priprav na ekskurzije, izlete, športne dneve in učne pohode.

Starši in učitelji moramo učence seznaniti:

  • s pomenom varnostne opreme – dobro vidna obleka in obutev, svetlobne nalepke, narokavni odsevni trakovi, mačja očesa na šolskih torbicah, rumene rutice za prvošolce in drugošolce;
  • s pravilno opremo koles, kolesarskimi čeladami in kolesarskimi izpiti;
  • s kulturnim vedenjem in etiko v prometu (hoja po pločnikih oziroma kjer ni pločnikov po levi strani ceste v smeri hoje, prečkanje ceste na prehodih in izven prehodov);
  • s prometnovarnostnim načrtom (pri izvajanju prometnovarnostnega načrta sodelujejo vsi delavci šole, starši in zunanji sodelavci, ki skrbijo za prometno varnost in vzgojo udeležencev v cestnem prometu);
  • z ostalimi predpisi in navodili za večjo varnost v prometu.

V program aktivnosti za varnost v prometu se vključujejo tudi policisti. O prometni varnosti spregovorijo učencem in učiteljem prvi šolski dan, v začetku septembra pa poskrbijo za večji nadzor prometa na najbolj prometnih delih šolske poti. Sodelujejo pri izobraževalnih temah s prometnovarnostno vsebino, ob opravljanju kolesarskega izpita učencev 5. razreda, ob izrednih prometnih situacijah in pri ostalih aktivnostih, ki jih na področju prometne varnosti izvaja šola.

Naj bo šolsko leto 2022/23 uspešno in varno.

Predloge, ki bi kakor koli izboljšali prometno varnost učencev naše šole, sporočite vodstvu šole ali Tei Kump, vodji prometne vzgoje.

Načrt šolskih poti 2023-2024

(Skupno 2.294 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost