Škocjan 51, 8275 Škocjan, tel.: 07 38 46 600 os-skocjan@guest.arnes.si

V soboto, 14. 10. 2023, je bilo sobotno dopoldne kot nalašč, da ga preživimo športno,  in sicer na pohodu, na katerega smo povabili dedke in babice. Ti predstavljajo za otroke neprecenljivo modrost.  V velikem številu so se nam pridružili in otroci so se jih razveselili.  

Pot nas je vodila od šole, mimo vasi Zavinek, preko vasi Grmovlje do gasilskega doma. Na cilju smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika.  
Nato so nas člani PGD Grmovlje zelo prijetno presenetili. Približali so nam delo in vlogo gasilcev, predstavili gasilski dom ter veliko pripomočkov za gašenje in reševanje.
Od blizu smo si ogledali in spoznali gasilsko opremo, uniformo, vozilo, sirene… Aktivno smo lahko izvedli gasilsko vajo z brentačo – vedrovko in se preizkusili v ciljanju tarče z vodnim curkom ter se urili v vezanju vozlov. Pri tem so sodelovali tudi babice in dedki. Radovednost so otrokom potešili tudi s preizkušanjem pravih gasilskih čelad in vožnjo z gasilskim vozilom. So ljudje, ki jim je preprosto treba reči hvala. Zahvaljujemo se Meliti in Petru Blatniku ter Petri Gramc, ker so si vzeli dragoceni čas za nas in otroke zelo dobro motivirali.  
 
Bilo je živahno, sproščeno, nasmejano in razigrano sobotno dopoldne. Babicam in dedkom se za obisk iskreno zahvaljujemo. V šolo smo se vrnili razigrani in polni vtisov.
 
Učiteljice prvih razredov.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Dostopnost