Škocjan 51, 8275 Škocjan, tel.: 07 38 46 600 os-skocjan@guest.arnes.si

Z učenci interesne dejavnosti Likovne kuharije smo sodelovali v Unesco projektu Kreaktivci. Cilj projekta je aktivno in kreativno, torej »kreaktivno«, urejanje in lepšanje šolskega prostora. Odločili smo se, da spremenimo in polepšamo steno ob vhodih v telovadnico ter tako spodbudimo učence k še boljšemu športnemu udejstvovanju.

Na voljo smo imeli tri panoje in po dogovoru z učitelji športa smo določili, da bo na vsakem panoju plakat, ki bo predstavljal različne športne zvrsti. Na prvem plakatu je tako predstavljena atletika, na drugem športi z loparji, na tretjem pa športi z žogo.

Vsak plakat smo razdelili na štiri dele in naslikali štiri športe. Figure smo poenostavili in slikali brez podrobnosti, saj smo večji poudarek dali na barve. Ustvarjali smo v živih, aktivnih in spodbudnih barvah. Pri kombiniranju barv za posamezen šport smo uporabili komplementarni kontrast.

Vljudno vabljeni, da se sprehodite do telovadnice in si ogledate nove plakate, nato pa po želji še odtečete kakšen krog ali dva.

Zapisala: Daniela Zupan Dežman

(Visited 43 times, 1 visits today)
Dostopnost