Škocjan 51, 8275 Škocjan, tel.: 07 38 46 600 os-skocjan@guest.arnes.si
5. dan ŠVN, petek, 12. 01. 2024
 
Naš projektni teden se je danes zaključil. Zjutraj smo uredili in pospravili sobe in se po zajtrku odpravili na orientacijski pohod po polotoku Seča. Preizkus smo uspešno opravili, pojedli kosilo in se odpravili na avtobus. Prihod v Škocjan načrtujemo predvidoma ob 16.30. O točnem prihodu vas otroci obvestijo. 
 
Se vidimo v Škocjanu. 
 
S pozdravi, učenci 7.a, 7.b in učiteljice Mateja, Tadeja in Sabina
 

4.dan ŠVN, četrtek, 11.1. 2024

Današnji lep sončen dan se preveša v večer. Učenci so bili tudi danes zelo aktivni.

Fotografi in učenci skupine Zaščitena območja ob morju smo se sprehodili skozi Marino Portorož, ter se z mestnim avtobusom odpeljali do Pirana. Ogledali smo si mesto in obiskali muzej Čarobni svet školjk. Skupina, ki meri razdalje je današnje meritve opravila na morju. Njihovo prevozno sredstvo je bil kanu. Gospodarstveniki so danes kolesarili po sečoveljskih solinah. 

Kosilo se je tudi danes zelo prileglo. Po kosilu so učenci izvajali še delavnice in se pri tem zabavali. Za zadnji večer našega druženja pa se že veselijo večernega plesa. Prilagamo vam nekaj fotografij današnjega dne. 

S pozdravi iz Cšod Burja. 

3. dan ŠVN, 10.1.2024

Dan smo tudi tokrat začeli s telovadbo in se po dobrem zajtrku odpravili na teren. Fotografi in učenci iz skupine Zaščitena območja ob morju smo obiskali sečoveljske soline in se seznanili s pridobivanjem soli, spoznali zgodovino solinarstva in opazovali živalske in rastlinske vrste na tem območju. Skupina za razdalje se je s kolesi odpeljala do vhoda Fontanigge in opazovala ta zaščiten del parka ob meji. Gospodarstveniki pa so obiskali marino in muzej v Izoli. 

Po kosilu so sledile delavnice.

Učenci imajo še dovolj energije za nogomet. 

Po večerji pa jih čaka kino večer. 

Z lepimi pozdravi iz CŠOD Burja. 

2. dan ŠVN, torek, 09.01.2024

Zaključuje se drugi dan našega bivanja v ŠVN. Čas nam hitro mineva, z učenci OŠ Litija smo se že dobro spoznali. Danes je bilo veliko terenskega dela in komaj smo čakali na kosilo. Burje smo se že navadili. 

Lepo vas pozdravljamo in vam pošiljamo nekaj današnjih utrinkov. 

In še zaključek današnjega večera. Tekmovanje Male sive celice. 
 
 

1.dan, 8.1. 2024 švn

Pozdravljeni iz CŠOD Burja. Sporočamo vam, da smo srečno prispeli in se namestili po sobah. Z dnevnimi utrinki vas bomo seznanjali na tej povezavi. 
 
Lepo vas pozdravljamo učenci 7.a in 7.b in učiteljice. 
 
 
…po kosilu smo začeli s poukom.

Večer prvega dne smo zaključili z družabnimi namiznimi igrami. 

(Visited 515 times, 1 visits today)
Dostopnost